Dr. Markus Landgraf, ESA Architecture Analyst, invitat de onoare la Bucharest Science Festival 2016, vine în vizită la Colegiul Naţional Tudor Vianu în cadrul programului Science @ School.
Porniţi motoarele!: vizite ghidate la ROMAERO în zona dedicată reparării și testării aeronavelor.
Copiii testeaza mecanisme diferite si inteleg principiile fizice si relatia dintre cauza si efect.
Exploreaza transmiterea fortei dintr-un sistem mechanic
In lectii demonstrative, copiii testeaza felurite mecanisme si descopera modalitati in care dispozitivele ne ajuta sa efectuam eforturi mai usor! Parghii, rosi cu ax, suruburi,scripeti, roti dintate si axe cu cameasi intimpina pe junior, pregatite pentru exploratorii nostri sa le cerceteze si sa le descopere secretele.
Expozitie de fotografie
Bricks 4 Kidz propune copiilor prescolari o experienta unica de lansare a propriei rachete in spatiu. Vom construi cu piese LEGO® fiecare parte componenta a rachetei, o vom transporta catre locul de lansare, o vom asambla si o vom lansa in spatiu. Copiii vor recunoaste litera R, vor exersa diferenta dintre repede si incet si vor invata sa numere descrescator de la 10 la 1.
Pentru a face fata rigorilor unei misiuni in spațiu, astronauții trebuie să fie apti in primul rand din punct de vedere fizic. Deoarece condițiile în spațiu sunt foarte diferite de cele de pe pământ, astronautii sunt supusi unui antrenament special nu numai inainte ci si pe tot parcursul misiunii. Copiii vor construi o bandă de alergare cu piese Lego®.
Cum putem descoperi dacă alimentele sînt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.
Porniţi motoarele!: vizite ghidate la ROMAERO în zona dedicată reparării și testării aeronavelor.
Chimia, ştiinţa compoziţiei şi proprietăţilor materiei, este un instrument indispensabil vieţii moderne. În cadrul atelierelor, participanții au ocazia să efectueze ei înăiți experimente chimice, in conditii de siguranță, utilizînd truse de lucru adaptate vîrstei și cunoștințelor pe care le dețin la acel moment.
Cum putem fertiliza solul marţian şi cum putem asigura o hrană sănătoasă coloniştilor?
Soluţii inovatoare pentru agricultură în medii extreme
Noi materiale, noi aplicaţii!
Atomi, molecule, nanoparticule; marimea conteaza!
Fiziciana Gina Isar (Institutul de stiinte Spatiale) si geneticianul Florin Stanciu (Institutul National de Criminalistica) vor pune in discutie efectele razelor cosmice asupra organismului uman si implicatiile asupra calatoriilor spatiale.
O poveste pentru cei mai mici dintre noi despre de ce cercetarea planetei Marte sau incercarea de a ajunge pe ea, ne ajuta sa descoperim lucruri despre viata noastra.
Oare de ce sa ne punem problema sa colonizam Marte? Pare asa de departe, asa nerelevant pentru viata noastra de zi cu zi.
Pentru o parte din raspuns puteti sa o ascultati pe Nathalie Cabrol.
Exemple ambiţioase de îmbunătăţire a eficienţei energetice a clădirilor publice - vorbitor Horia Petran