Vizită în laboratoarele Centrului Naţional de Cercetări Ştiinţifice pentru Siguranţa Alimentară

Categoria: Cum functioneaza?

Parteneri:
BASF Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice pentru Siguranţa Alimentară

Unde: Centrul Naţional de Cercetări Ştiinţifice pentru Siguranţa Alimentară

Splaiul Independentei, nr. 313, sector 6, Bucuresti
(in incinta UPB; accesul se face mai usor prin intrarea din str. Iuliu Maniu)

Programari:

Miercuri 28 sep, 14:30 - 15:30
Joi 29 sep, 12:30 - 13:30
Vineri 30 sep, 14:30 - 15:30

Cum putem descoperi dacă alimentele sînt bune sau nu? Cum detectăm eventualii contaminanţi? Vino în laboratoare ca să afli răspunsul de la cercetătorii în chimie alimentară.

 

Informaţii importante:

  • accesul este gratuit, dar necesită o programare prealabilă datorită numărului limitat de locuri disponibile. Va rugăm să trimiteţi un mail la office@asur.ro precizînd numele, numărul de persoane, ziua şi slotul orar pentru care doriţi să vă înscrieţi.
  • atelierele au loc în Corpul D din complex, sala D 013
  • în fiecare zi se organizeaz? patru serii, a cîte 30 minute fiecare. Fiecare dintre serii începe la fix, din or? în or?.
  • accesul este gratuit, dar necesit? o programare prealabil? datorit? num?rului limitat de locuri disponibile. Va rug?m s? trimiteţi un mail la office@asur.ro precizînd numele, num?rul de persoane, ziua şi slotul orar pentru care doriţi s? v? înscrieţi.
- See more at: http://www.bucharestsciencefestival.ro/evenimente/2016/kids-lab-atelierul-micilor-chimisti/#sthash.nnMHfAsk.dpuf

Centrul Național pentru Securitate Alimentară a fost dezvoltat în scopul analizei avansate a alimentelor.

Tehnicile existente permit analiza componenților principali dar și a urmelor, de la componentele care conferă valoare produselor alimentare la diversele toxine putîndu-se astfel corela calitatea și influenta acestor alimente asupra sănătății consumatorilor cu compoziția și reușind deopotrivă a asigura trasabilitatea și originea componentelor de interes.

Analiza calitativă și cantitativă a acestora, precum și a produselor adiacente din domeniul alimentar pot fi analizate în diversele etape ale diverselor lanțuri trofice în care apar. De asemenea, centrul permite analiza unei game foarte largi de materiale cu aplicații diverse, inclusiv materiale pentru industria aeronautică, auto, electronică, biomedicală, etc.