Marte verde: Noua agricultură

Categoria: Conferinte si Dezbateri

Parteneri:
BASF Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, UPB

Unde: Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor (vezi harta)

Str. Polizu nr. 1-7

Programari:

Miercuri 28 sep, 10:00 - 11:00
Joi 29 sep, 15:00 - 16:00

În încercarea omului modern de colonizare a spaţiului extraterestru, pe lîngă mijloacele de transport performante care să îi permită să desfăşoare călătoria, acesta va avea nevoie de surse de hrană sigure, regenerabile şi cît mai bogate în nutrienţi.

Soluţii pentru rezolvarea acestor probleme sînt prezentate în cadrul unei serii de prelegeri organizate pe durata Bucharest Science Festival 2016 de specialiştii din Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor. În activitatea de cercetare pe care o întreprind, aceştia sînt preocupaţi permanent să gasesască soluţii optime pentru rezolvarea problemelor pe care viitorul le va ridica.

Temele abordate în acest modul:

"Agrofood 'creşte' lumea" – Bogdan Stoian
"Materiale biopolimerice superabsorbante pentru controlul umidităţii solului" – Gabriela Isopencu

Informaţii importante:

  • prelegerile au loc în Corpul D din complex, sala D 018
  • după prelegeri există o sesiune de întrebări şi răspunsuri
  • accesul este gratuit, dar vă recomandăm să vă anunţaţi participarea printr-un mesaj la office@asur.ro

În paralel cu prelegerile, au loc şi atelierele de chimie Kids' Lab, la care vă invităm să vă înscrieţi. Pentru detalii consultaţi: www.bucharestsciencefestival.ro/evenimente/2016/kids-lab-atelierul-micilor-chimisti/

 

 

În încercarea omului modern de colonizare a spaţiului extraterestru, pe lîng? mijloacele de transport performante care s? îi permit? s? desf?şoare c?l?toria, acesta va avea nevoie de surse de hran? sigure, regenerabile şi cît mai bogate în nutrienţi.

Soluţii pentru rezolvarea acestor probleme sînt prezentate în cadrul unei serii de prelegeri organizate pe durata Bucharest Science Festival 2016 de specialiştii din Facultatea de Chimie Aplicat? şi Ştiinţa Materialelor. În activitatea de cercetare pe care o întreprind, aceştia sînt preocupaţi permanent s? gasesasc? soluţii optime pentru rezolvarea problemelor pe care viitorul le va ridica.

Temele abordate în acest modul:

- See more at: http://www.bucharestsciencefestival.ro/evenimente/2016/ce-vom-minca-pe-marte/#sthash.i2a5z9uW.dpuf